Przejdź do treści

JADŁOSPIS

Stołówki szkolnej na okres od 12.05-16.05.2025 r. dla uczniów Szkoły Podstawowej w Czerminie

DataPosiłek „gorący” przedpołudniowyPosiłek dodatkowy (podczas świetlicy) ok. godz. 14-ej
Poniedziałek 12.05Zupa pomidorowa (seler) na maśle (mleko) z ryżem i śmietaną (mleko), zieleniną Chleb „wiejski” pszenno żytni (mleko, sezam) Owoc Herbata z cytrynąPlacki ziemniaczane (jaja,mleko) z serem (mleko) Herbata owocowa.
Wtorek 13.05——————————-——————————–
Środa 14.05——————————-——————————–
Czwartek 15.05——————————-——————————–
Piątek 16.05Miruna panierowana (jaja gluten) z kaszą kuskus (gluten) z dod. masła (mleko), marchewka duszona na maśle (mleko, gluten) z groszkiem Kompot truskawkowyChleb pszenno – żytni z masłem (mleko), pastą jajeczną z dod. śmietany (mleko), rzodkiewką, szczypiorkiem. Kakao na mleku.

Uwaga:

1. Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie, których śladowe ilości mogą zanieczyszczać wyroby gotowe: zboża zawierające gluten, soja, mleko, skorupiaki, jaja, ryby, orzeszki ziemne/orzeszki arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, orzech pekan, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacjowy, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny, łubin, mięczaki – niepotrzebne skreślić. Alergeny wytłuszczono, oznaczono zgodnie  z Rozporządzeniem 1169/2011 Parlamentu Europejskiego i Rady.

2. Z przyczyn obiektywnych i niezależnych jadłospis może ulec zmianie, zwłaszcza w zakresie podawanych warzyw i owoców oraz dań z nich przygotowywanych. Zmiany mogą dotyczyć również pieczywa.

3. Szczegółowy wykaz wszystkich składników produktów spożywczych i dań dostępny na życzenie u intendenta.

Intendent: …………………  Uzgodniono z kucharką:……………………………. Zatwierdził:   ……………………………………