JADŁOSPIS

Stołówki szkolnej na okres od 17.06- 21.06.2024 r. dla uczniów Szkoły Podstawowej w Czerminie

DataPosiłek „gorący” przedpołudniowyPosiłek dodatkowy (podczas świetlicy) ok. godz. 14-ej
Poniedziałek 17.06—————————-——————————-
Wtorek 18.06—————————-——————————-
Środa 19.06Zalewajka (pszenica, żyto) z ziemniakami, jajkami, kiełbasą wieprzową „wiejską”, śmietaną (mleko), majerankiem Chleb „wiejski” pszenno żytni (mleko, sezam) Herbata z cytryną, OwocKluski śląskie (pszenica, jaja) z masłem (mleko) – wyrób własny. Kompot.  
Czwartek 20.06Filet z indyka „po chińsku” z ryżem, warzywami (seler) z dod. mąki pszennej i masła (mleko) Sok jabłkowy tłoczonyBułka ziarnista  (pszenica,  owies) z masłem (mleko), ser biały (mleko) utarty ze szczypiorkiem, ogórkiem i rzodkiewką, Kawa zbożowa (jęczmień, żyto) na mleku
Piątek 21.06—————————-——————————-

Uwaga:

1. Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie, których śladowe ilości mogą zanieczyszczać wyroby gotowe: zboża zawierające gluten, soja, mleko, skorupiaki, jaja, ryby, orzeszki ziemne/orzeszki arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, orzech pekan, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacjowy, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki
i siarczyny, łubin, mięczaki – niepotrzebne skreślić. Alergeny wytłuszczono, oznaczono zgodnie 
z Rozporządzeniem 1169/2011 Parlamentu Europejskiego i Rady.

2. Z przyczyn obiektywnych i niezależnych jadłospis może ulec zmianie, zwłaszcza w zakresie podawanych warzyw i owoców oraz dań z nich przygotowywanych. Zmiany mogą dotyczyć również pieczywa.

3. Szczegółowy wykaz wszystkich składników produktów spożywczych i dań dostępny na życzenie
u intendenta.

Intendent: ……………………  Uzgodniono z kucharką: ………………….……  Zatwierdził:  …………………………