Stołówki szkolnej na okres od 17.06- 21.06.2024 r. dla uczniów Szkoły Podstawowej w Czerminie
Data | Posiłek „gorący” przedpołudniowy | Posiłek dodatkowy (podczas świetlicy) ok. godz. 14-ej |
Poniedziałek 17.06 | —————————- | ——————————- |
Wtorek 18.06 | —————————- | ——————————- |
Środa 19.06 | Zalewajka (pszenica, żyto) z ziemniakami, jajkami, kiełbasą wieprzową „wiejską”, śmietaną (mleko), majerankiem Chleb „wiejski” pszenno – żytni (mleko, sezam) Herbata z cytryną, Owoc | Kluski śląskie (pszenica, jaja) z masłem (mleko) – wyrób własny. Kompot. |
Czwartek 20.06 | Filet z indyka „po chińsku” z ryżem, warzywami (seler) z dod. mąki pszennej i masła (mleko) Sok jabłkowy tłoczony | Bułka ziarnista (pszenica, owies) z masłem (mleko), ser biały (mleko) utarty ze szczypiorkiem, ogórkiem i rzodkiewką, Kawa zbożowa (jęczmień, żyto) na mleku |
Piątek 21.06 | —————————- | ——————————- |
Uwaga:
1. Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie, których śladowe ilości mogą zanieczyszczać wyroby gotowe: zboża zawierające gluten, soja, mleko, skorupiaki, jaja, ryby, orzeszki ziemne/orzeszki arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, orzech pekan, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacjowy, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki
i siarczyny, łubin, mięczaki – niepotrzebne skreślić. Alergeny wytłuszczono, oznaczono zgodnie
z Rozporządzeniem 1169/2011 Parlamentu Europejskiego i Rady.
2. Z przyczyn obiektywnych i niezależnych jadłospis może ulec zmianie, zwłaszcza w zakresie podawanych warzyw i owoców oraz dań z nich przygotowywanych. Zmiany mogą dotyczyć również pieczywa.
3. Szczegółowy wykaz wszystkich składników produktów spożywczych i dań dostępny na życzenie
u intendenta.
Intendent: …………………… Uzgodniono z kucharką: ………………….…… Zatwierdził: …………………………
![](https://zspczermin.pl/szkola/wp-content/uploads/sites/2/2023/04/20230419_100002_1024x768-rotated.jpg)
![](https://zspczermin.pl/szkola/wp-content/uploads/sites/2/2023/04/20230419_100017_1024x768.jpg)