JADŁOSPIS

Stołówki szkolnej na okres od 14.04-16.04.2025 r. dla uczniów Szkoły Podstawowej w Czerminie

DataPosiłek „gorący” przedpołudniowyPosiłek dodatkowy (podczas świetlicy) ok. godz. 14-ej
Poniedziałek 14.04  Zapiekanka na bułce (gluten) z kiełbasą krakowską (soja seler), serem mozzarella (z mleka), ketchupem (seler,gorczyca), szczypiorkiem Herbata z cytryną  Makaron (gluten, mleko) z polewą truskawkowo-jogurtową (mleko).  
Wtorek 15.04Potrawka z kurczka (z dod. mąki (gluten)) z ryżem (mleko) i warzywami (marchewka, pietruszka, seler, por,kukurydza, papryka) Sok tłoczony jabłkowy 100%Bułka ziarnista  (gluten, soja,sezam) z: masłem (mleko), szynką z indyka (soja), pomidorem, sałatą zieloną. Herbata malinowa.
Środa 16.04Ryba panierowana pieczona (jaja,gluten) z kaszą bulgur (gluten) z dodatkiem masła (mleko). Surowka z selera z żurawiną, ananasem i majonezem (gorczyca jaja) Kompot owocowyKoktajl truskawkowo-bananowy na jogurcie naturalnym (mleko) i maślance (mleko)– wyrób własny, Rogalik z toffi (gluten,jaja)
Czwartek 17.04  —————————————————————————————  ——————————————————————————
Piątek 18.04  —————————————————————————————  ——————————————————————————

Uwaga:

1. Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie, których śladowe ilości mogą zanieczyszczać wyroby gotowe: zboża zawierające gluten, soja, mleko, skorupiaki, jaja, ryby, orzeszki ziemne/orzeszki arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, orzech pekan, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacjowy, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny, łubin, mięczaki – niepotrzebne skreślić. Alergeny wytłuszczono, oznaczono zgodnie  z Rozporządzeniem 1169/2011 Parlamentu Europejskiego i Rady.

2. Z przyczyn obiektywnych i niezależnych jadłospis może ulec zmianie, zwłaszcza w zakresie podawanych warzyw i owoców oraz dań z nich przygotowywanych. Zmiany mogą dotyczyć również pieczywa.

3. Szczegółowy wykaz wszystkich składników produktów spożywczych i dań dostępny na życzenie u intendenta.

Intendent: …………………  Uzgodniono z kucharką:……………………………. Zatwierdził:   ……………………………………